عضو فراکسیون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه برای نشان دادن جاذبه‌های گردشگری کشور هیچ تبلیغی صورت نمی‌گیرد، گفت: گرفتن مالیات بر ارزش افزوده از گردشگران خارجی آنها را از سفر به ایران فراری می‌دهد.

سیاست کشورهای توریست‌پذیر در ایران بررسی و پیاده شود/ لزوم حذف مالیات بر ارزش افزوده از تورهای ورودی

یوناتن بت‌کلیا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای گسترش گردشگری، گفت: مسئولان سازمان میراث فرهنگی باید با بررسی کشورهایی که توریست زیادی در سال جذب می‌کنند راهکارهایی را برای توسعه صنعت گردشگری بیایند.

جاذبه‌های مذهبی فرصتی برای توسعه گردشگری

نماینده مردم مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کشور کوچک واتیکان سالیانه حداقل 25 میلیون نفر توریست جذب می‌کند؛ این کشور با جاذبه‌ای مانند پاپ مردم جهان را برای سفر به کشور خود ترغیب کرده است که ورود این توریست‌ها به کشور واتیکان  باعث ارزآوری و توسعه اقتصادی می‌شود.

وی بیان کرد: توسعه اقتصادی که در اثر گسترش گردشگری ایجاد می‌شود خود عاملی برای ساخت مراکز اقامتی و تفریحی و مرمت بناهای قدیمی و حفاظت از آنها در واتیکان می‌شود و در اثر آن جذب توریست روزبه‌روز افزایش می‌یابد این در حالی است که کشور ما از جاذبه‌های مذهبی خود نظیر حرم مطهر امام رضا(ع) برای جذب مسلمانان جهان استفاده چندانی نمی‌کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: زندگی ادیان مختلف در ایران درکنار یکدیگر می‌تواند جاذبه‌ای برای جذب توریست باشد به طور مثال وجود مسجد، کلیسا و معبد زرتشتی درکنار هم در خیابان سی تیر تهران می‌تواند ظرفیتی برای جذب توریست باشد.

ایران برای نشان دادن جاذبه‌های گردشگری کشور تبلیغی نمی‌کند

بت کلیا با بیان اینکه ایران برای نشان دادن جاذبه‌های توریستی خود تبلیغی انجام نمی‌دهد، ادامه داد: دولت ترکیه فقط به واسطه جذب توریست کشور را اداره می‌کند؛ امکاناتی که ترکیه در اختیار گردشگران قرار می‌دهد باید به درستی توسط مسئولان ایران بررسی شود تا بتوان این امکانات را در ایران ایجاد کرد.

مالیات بر ارزش افزوده از صنعت گردشگری حذف شود

عضو هیات رئیسه فراکسیون محیط زیست مجلس با انتقاد از مالیاتی که از گردشگران خارجی گرفته می‌شود، تاکید کرد: با گرفتن مالیات در زمینه‌های مختلف از گردشگران آنها را از خرید سوغاتی و یا صنایع دستی کشور منصرف می‌کنیم.

وی با بیان اینکه گرفتن مالیات بر ارزش افزوده از گردشگران خارجی آنها را از سفر به ایران فراری می‌دهد، گفت: گردشگران به صنایع دستی ایران بسیار علاقه دارند و به همین دلیل تمایل دارند این هنر باارزش ایرانی را خریداری کنند و همین عامل در ارزآوری و پیشرفت اقتصاد موثر است اما وجود مالیات آنها را از خرید صنایع ایراین منصرف می‌کند.

بت‌کلیا ادامه داد: در کشورهای دیگر اگر گردشگر در فروشگاه‌های آن کشور خریدی انجام دهد برگه‌ای دریافت می‌کند که در فرودگاه با ارائه این برگه پولی که بابت مالیات هنگام خرید از او گرفته شده برگردانده می‌شود.

عضو فراکسیون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان افزود: اگرچه مردم باید برای اداره امور کشور مالیات بپردازند اما گردشگران اجباری برای آن ندارند در نتیجه گرفتن عوارض و مالیات بر ارزش افزوده از گردشگران خارجی توجیه منطقی ندارد؛ توسعه سیاست‌های جذب توریست از طریق معافیت مالیاتی برای تورهای ورودی به نفع مردم کشور و صنعت گردشگری است./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار